DIY Droogshampoo

Droogshampoo. Het was een beetje een useless product in mijn ogen, totdat ik besloot om mijn haar eens paars te verven in plaats van de gebruikelijke ‘brave’ kleurtjes.

Als je je haar in een redelijk extreem kleurtje verft, gaat het ook redelijk extreem afgeven bij normaal haarwassen. Mijn logische conclusie: Was je haar zo min mogelijk, want anders is je kleurtje snel op en kan je weer opnieuw gaan verven. Los daarvan is het niet heel erg gezond voor je haar om het vaak te wassen, je hoeft mij niet te geloven natuurlijk, vraag het maar aan je kapper…de vakman/vrouw knows best. En tja, ook een beetje minder water verbruiken is geen slecht argument.

Vind je het vies om maar 1x per week je haar te wassen? Get over it and get used to it!

3a7290976fcab35354b0db4229ef97bc2ad1cfb8220744fe345445682c98dd92

Als dat niet lukt dan raad ik aan om weg te blijven van de mooie felle kleurtjes of je voor te bereiden om een flinke smak geld uit te geven aan haarverf en regelmatig in de badkamer te staan met de verfkwast.

Dus, de rest van de week houdt ik mijn haar fris, fruitig en vetvrij met een droogshampoo en de grote ‘shampoo & conditioner’ wasbeurt is verschoven naar 1x per week.
Omdat ik zelf niet zo’n fan ben van spuitbussen met drijfgas heb ik maar eens het grote Internet-orakel geraadpleegd, opzoek naar een goedkoop en mileuvriendelijk alternatief voor de droogshampoo uit de winkel. Mijn research was kort, het blijkt dat droogshampoo echt supereenvoudig spul is, het bestaat uit een zetmeel, alcohol, water en eventueel parfum…that’s it!

Nou, dat kunnen we dus best wel zelf in elkaar draaien…Alles wat er voor nodig is staat al default in mijn voorraadkast. 🙂

Het recept wat ik de gebruik is als volgt:

  • Sprayflesje van 150ML (bijvoorbeeld gerecycled van een ander haarproduct)
  • 2 eetlepels maizena
  • +/- 150ml Toverhazelaar destilaat met alcohol, dit kan je o.a. HIER kopen)
  • 15 druppels rozenolie (voor de geur)

Stop alles in het flesje, even flink schudden en klaar is klara.
Voor elk gebruik moet je wel even flink schudden want de maizena zakt uiteindelijk naar de bodem en de rozenolie gaat drijven.

Spray het spul op je hoofd, bij de haaraanzet, ook goed ertussenin en laat het opdrogen. Daarna kan je het met een zachte borstel eruit borstelen of, als je niets ziet, gewoon even je haar fluffen en gaan…het geeft ook lekker wat volume. Als je daarnaast ook een volumepoeder in je haar strooit is het helemaal fluffly to the max. slappe vette haren are no more!

De meeste recepten die ik heb gelezen gebruiken water met alcohol, ik had nog toverhazelaar (witchhazel, muhahaha) destilaat staan en kon het eindelijk eens ergens in gebruiken, so I did. Misschien dat gewoon water ook wel werkt, dat heb ik niet geprobeerd. Ik denk dat de alcohol wel helpt bij het sneller verdampen van de spray, dus met water zal het wat langer vochtig blijven op je hoofd.

Ik las ook nog op diverse sites dat je cacao poeder kan toevoegen voor donker haar…eerlijk gezegd zou ik dat niet zo snel doen tenzij je echt last hebt van een witte waas. Een tijd geleden heb ik gezichtspoeder gemaakt met cacao en vond dat het best wel vies rook (soort van afgelikte chocoladereep geur). Maar, feel free to try. Misschien werkt het anders/beter voor jou.

Succes met jullie droogshampoo experimenten en laat mij ook weten hoe het je vergaan is, comments zijn welkom 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *