Chiapudding

Even een snelle post, want dit recept voor chiapudding is eigenlijk te lekker en te makkelijk om niet te delen ūüôā

Je kan er alle kanten mee op qua toevoegingen: melk, zoetstoffen, fruit, etc. Dus alle creatieve keukenheksen kunnen zich helemaal uitleven.

Het ziet er wel een beetje apart uit maar het smaakt echt heerlijk, lijkt op tapiocapudding maar dan van allemaal kleine ‘pitjes’. Als je het allemaal voor jezelf wil houden gewoon ¬†je lief, of kids, vertellen dat het kikkerdril is ūüėČ gnagnagna

Dit recept ¬†is voor 4 porties van 50ml. Het vult behoorlijk, daarom werkt een dubbele portie met wat fruit erbij, prima als ontbijt…

Pas het recept aan als je meer wil maken, de verhouding is 1 deel chia op 4 delen vloeistof.

Het blijft afgedekt 3 tot 4 dagen goed in de koelkast.

Wat heb je nodig?

  • 50 gram¬†Chiazaad
  • 200 ml Kokosmelk
  • Zoetstof naar smaak (honing, suiker, agavesiroop, pick your poison etc..,) ik heb 1 eetlepel agavesiroop gebruikt, because I like it sweet!
  • Vanille extract naar smaak (10 druppels is mijn smaak)

Hoe maak je het?

Supersimpel. Mik alles in een kommetje, roer het goed door met een vork, en laat het even een paar minuten staan zodat het wat dikker wordt.

Giet het daarna in glaasjes of bakjes, zet in de koelkast en laat het 2 uur opstijven.

Serveertip: lekker met wat geraspte kokos bovenop.

Variatie nodig, ¬†of gewoon een hekel aan kokos? Vervang de kokosmelk door amandelmelk, rijstmelk of gewone melk. Voeg jam,nootjes of gepureerd fruit toe, je kan er van alles mee doen wat jij lekker vindt….chocolate anyone? En, als extra bonus, je kan het ook als ontbijt eten. How awesome is that? Toetjes voor ontbijt! ¬†

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *